ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

2021-04-27

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021  

Η Πανσέληνος της 27ης Απριλίου 2021, πραγματοποιείται στην 7η μοίρα του Σκορπιού (07ο 06΄), στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού (Σελήνη στον Σκορπιό / Ήλιος στον Ταύρο) και στις 06:21 π.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00).

- Η Πανσέληνος του Απριλίου, επηρεάζει άμεσα τον Σταθερό Σταυρό (Ταύρος - Λέων - Σκορπιός - Υδροχόος) / Πρώτο Δεκαήμερο (και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί: 25-29/04, 28/07-02/08, 28/10-02/11, 26-30/01).
Επίσης, δέχονται την επιρροή της, όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή/και Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 05η έως την 09η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

- Με την Πανσέληνο της 27ης Απριλίου 2021, κορυφώνονται τα γεγονότα που είχαν ξεκινήσει υπό την επιρροή της Νέας Σελήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε την 12 Απριλίου 2021 και άνοιξε τον τρέχοντα Σεληνιακό Κύκλο, των 28 ημερών.
Τα τελικά αποτελέσματα τους, θα εμφανιστούν με την Νέα Σελήνη της 11 Μαΐου 2021, που θα πραγματοποιηθεί στον Ταύρο (21° 17'), στις 22:58 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00).

- Η Πανσέληνος του Απριλίου, είναι η πρώτη Supermoon της χρονιάς. (Η Σελήνη πλησιάζει το κοντινότερο σημείο της τροχιάς της, με την Γη και δίνει την εντύπωση πως είναι μεγαλύτερο και φωτεινότερο)
Η συγκεκριμένη Πανσέληνος θα απέχει μόλις 357.378 χιλιόμετρα από την Γη.
Επίσης, θα εμφανιστεί κατά 30% πιο φωτεινή και κατά 14% μεγαλύτερη από μια τυπική Πανσέληνο.
Το επόμενο Supermoon θα πραγματοποιηθεί την 26η Μαΐου 2021, στις 13:13 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00), στον Τοξότη (05° 25') και συμπίπτει με την πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη της χρονιάς.

- Η Πανσέληνος του Απριλίου, ονομάζεται Ροζ Πανσέληνος.
Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν οφείλεται στο χρώμα της (αν και μπορεί να φαίνεται ροζ σε ορισμένες περιπτώσεις), αλλά επειδή συμπίπτει με την περίοδο της Άνοιξης στο Βόρειο Ημισφαίριο του πλανήτη.
Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα αυτό δόθηκε από κάποιες φυλές ιθαγενών Αμερικανών και προέρχεται από ένα ροζ λουλούδι, το Wild Ground Phlox ή Moss Phlox (Phlox Subulata) που φυτρώνει σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής κατά την διάρκεια της Άνοιξης.
Άλλα ονόματα της Απριλιανής Πανσελήνου, είναι: Sprouting Grass Moon, Fish Moon, Hare Moon και Egg Moon. (Το Hare Moon χρησιμοποιείται και για την Πανσέληνο του Μαΐου)

- Υπό την επιρροή της Πανσελήνου του Απριλίου, θα πρέπει πρωτίστως να διαφυλάξουμε τα μυστικά μας, εάν δεν θέλουμε ή δεν πρέπει να αποκαλυφθούν.
Θα ρίξει φως στα εσώτερα συναισθήματα, στις ευαισθησίες και τις ανασφάλειες μας.
Αυτό ίσως μας φέρει σε επαφή με αλήθειες που αποφεύγαμε.
Θα πρέπει λοιπόν να διαχειριστούμε τις συνειδητοποιήσεις που θα επιφέρει σε βαθύτερο επίπεδο, επηρεάζοντας την δράση μας.
Παρά ταύτα, ενώ θα προκαλέσει ένταση που ενδέχεται να μας προβληματίσει, παράλληλα θα μας υποδείξει εναλλακτικούς τρόπους για να βγούμε από τις πιεστικές καταστάσεις.

- Ακόμη, το Celestium των τεσσάρων πλανητών (Ήλιος, Ουρανός, Αφροδίτη, Ερμής) που βρίσκονται στον Ταύρο, ενισχύει την ενέργεια της Πανσελήνου, η οποία ενδέχεται να κλονίσει τις σχέσεις και τις συνεργασίες.
Ιδιαιτέρως, η Αντίθεση που σχηματίζει με τον Ουρανό και η οποία είναι η κυριότερη όψη της, υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια πολύ δυναμική και ανατρεπτική Πανσέληνο.
Επιπλέον, η ταυτόχρονη παρουσία της Lilith (Μαύρης Σελήνης) στον Ταύρο, υποστηρίζει την έντονη ανάγκη μας, για ψυχική απελευθέρωση και γενικότερη αποκοπή από πρόσωπα ή καταστάσεις που δεν έχουν πλέον αξία για εμάς.
Η δημιουργούμενη συνθήκη μας ωθεί σε αναθεωρήσεις και αλλαγές.

- Επίσης, το Τετράγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Κρόνο από τον Υδροχόο, μας πιέζει να επιλύσουμε παλαιότερα θέματα που εμποδίζουν την εξέλιξη μας.
Η σχέση μας, με οτιδήποτε θεωρούσαμε κατεστημένο, κλονίζεται.
Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι χρειάζεται να κινηθούμε με σύνεση, αποφεύγοντας τις παρορμητικές ενέργειες.
Η δράση μας, θα πρέπει να είναι ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη, βλέποντας την μεγαλύτερη εικόνα και χρησιμοποιώντας την λογική.

- Η Πανσέληνος στον Σκορπιό, σχηματίζει επίσης ένα ισχυρό Ταυ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Ουρανό.
Υπό την επιρροή του, θα υπάρχει έντονη φόρτιση σε συναισθηματικό επίπεδο, καθώς θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την οποιαδήποτε καταπίεση που αισθανόμαστε και θα τονίσει την επιθυμία μας, για περισσότερη ελευθέρια.
Πρόκειται για συσσωρευμένες καταστάσεις, που αναμένεται να ξεσπάσουν, γι' αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να βρεθούν έγκαιρες λύσεις και να υπάρξει ανακούφιση.

- Επιπλέον, η θέση του Άρη στον Καρκίνο, όπου βρίσκεται σε πτώση, μπορεί να τονίζει την αδυναμία δράσης μας, σε πρακτικό επίπεδο, αλλά ενδεχομένως να αποτελέσει την κρυφή κινητήριο δύναμη που χρειάζεται για να αποκόψουμε δεσμούς, οι οποίοι δεν λειτουργούν για εμάς.
Παρά ταύτα, το Τρίγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Άρη, μπορεί να μας παρασύρει και να πιστέψουμε ότι είμαστε επαρκείς με ότι μας προσφέρεται, ώστε να μην προβούμε σε δράση.

- Επίσης, ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στην 22η μοίρα των Ιχθύων, υποδηλώνει εμμονές και επιθετικές συμπεριφορές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συγκρούσεις.

- Ακόμη, η Πανσέληνος της 27ης Απριλίου, πραγματοποιείται λίγο πριν την Αναδρόμηση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και μας ωθεί να αναλογιστούμε εάν έχουμε την δύναμη μέσα μας, για να αλλάξουμε τις καταστάσεις που μας βαραίνουν.
Ίσως σκεφτούμε τα θέματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και συνειδητοποιήσουμε ότι αναλώνουμε την ενέργεια μας, σε ζητήματα ή ανθρώπους που δεν πρέπει.

- Τέλος, η Πανσέληνος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Gacrux στον Σταυρό του Νότου (Gamma Crucis), που είναι ένας από τους πλέον δυσοίωνους αστέρες του ουράνιου θόλου.
Αυτή η όψη επιβαρύνει το δημιουργούμενο κλίμα, που απαιτεί προσοχή, σύνεση και σωστή διαχείριση.

- Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία δύσκολη και επίπονη Πανσέληνο, η οποία καταρρίπτει, αποδεσμεύει και δοκιμάζει, επιφέροντας σημαντικά ξεκαθαρίσματα και πολύπλευρες πιέσεις.

- Σε κοσμικό επίπεδο, ίσως υπάρξει έξαρση γεωφυσικών και μετεωρολογικά ακραίων φαινομένων.
Οι αναταραχές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανές, ενώ οικονομικά θέματα και ζητήματα ασφάλειας, ενδεχομένως να αποτελέσουν την αφορμή για εντάσεις.

- Εξελίξεις αναμένονται στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία είναι Σκορπιός (29/10/1923).
Αυτές θα αφορούν γεωπολιτικά θέματα, που ενδέχεται να προκύψουν και να μας απασχολήσουν.

Soli Dharma: Chandra, Rahu, Ketu, Yam, Lilith, Yeshe Tsogyal