ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

2021-12-19
19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - SOLI DHARMA ASTROLOGY CALENDAR

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Η Πανσέληνος της 19ης Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιείται στην 27⁰ (27⁰ 28') του άξονα Διδύμων-Τοξότη (Σελήνη στους Διδύμους - Ήλιος στον Τοξότη) και στις 06:36' π.μ. (ώρα Ελλάδος, GMT+2).

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου, επηρεάζει άμεσα τον Μεταβλητό Σταυρό (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) - (Ιδιαιτέρως, τους γεννημένους: 15-19/06, 17-21/09, 17-21/12, 15-19/03).
Επίσης, δέχονται την επιρροή της, όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή/και Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 25⁰ έως την 29⁰, των παραπάνω ζωδίων.

Με την Πανσέληνο της 19ης Δεκεμβρίου 2021, κορυφώνονται τα γεγονότα, τα οποία είχαν ξεκινήσει υπό την επιρροή της Νέας Σελήνης / Έκλειψης Ηλίου που πραγματοποιήθηκε την 04η Δεκεμβρίου 2021 και άνοιξε τον τρέχοντα Σεληνιακό Κύκλο, των 28 ημερών.
Τα σχέδια και οι καταστάσεις που είχαν ξεκινήσει πριν δύο εβδομάδες, μπορούν τώρα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν, φέρνοντας αποτελέσματα.
Ας έχουμε κατά νου, ότι μια Πανσέληνος αναφέρεται παράλληλα και στα θέματα που ξεκίνησαν πριν 6 μήνες, στην Νέα Σελήνη που είχε προηγηθεί της αντιστοίχου Πανσελήνου, άρα αναφερόμαστε στον Ιούνιο του 2021.
Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη στις 02 Ιανουαρίου 2022, που θα πραγματοποιηθεί στον Αιγόκερω (12° 20'), στις 20:34' μ.μ. (ώρα Ελλάδος, GMT+2).

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου, ονομάζεται: "Ψυχρή Πανσέληνος" ή "Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας" ή "Πανσέληνος των Βελανιδιών" ή "Moon before Yule" ("Σελήνη πριν από το Yule").
Οι χαρακτηρισμοί "Ψυχρή Πανσέληνος" και "Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας", αναφέρονται στο γεγονός ότι εφεξής οι νύχτες θα είναι μεγάλες και κρύες.
Στην Ευρώπη, την αποκαλούσαν επίσης "Πανσέληνο των βελανιδιών", που πιστεύεται ότι χρονολογείται από την εποχή των Δρυίδων, όταν μάζευαν το γκι (τον ιξό) από τα βελανίδια. ("Δρυίδης" σημαίνει "αυτός που ξέρει/βλέπει την βελανιδιά")
Τέλος, η ονομασία της, "Moon before Yule" ή "Yule Moon" προέρχεται από το ομώνυμο, τριήμερο, χειμερινό φεστιβάλ που είχε τις ρίζες του στον 10ο Αιώνα.
Τότε, ο βασιλιάς Haakon είχε το συνδυάσει με τα Χριστούγεννα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβολίσει τη Χριστιανοποίηση της Νορβηγίας.

Επειδή η Δεκεμβριανή Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο των Διδύμων, δεν δημιουργεί ιδιαίτερη συναισθηματική ένταση, καθώς μας προσφέρει την ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε τοξικό στην ζωή μας.
Ίσως είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δούμε ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, ότι συμβαίνει γύρω μας.
Εξάλλου, θα έχουμε έντονη επιθυμία να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα ή τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν.
Βέβαια, η "υπερπληροφόρηση", η φλυαρία και το χάσιμο ενέργειας χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, θα μπορούσαν να μας παρασύρουν σε χαοτικές καταστάσεις, γι' αυτό και απαιτείται προσοχή.

Γενικότερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Πανσέληνος στους Διδύμους, αναμοχλεύει καταστάσεις που αφορούν τα στενά συγγενικά πρόσωπα και τους συνεργάτες.
Επίσης, ότι σχετίζεται με την επικοινωνία, την εκπαίδευση και την νεολαία, όπως και με τις μετακινήσεις ή τα ταξίδια.

Η σημαντικότερη όψη της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου, είναι το ακριβές Τρίγωνο που σχηματίζει με τον Δία (Υδροχόος), το οποίο μας προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για να εξελιχθούμε και να αναπτυχθούμε τόσο πνευματικά, όσο και υλικά.
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία ιδιαιτέρως θετική επίδραση που μας προσφέρει αυτοπεποίθηση, θετική διάθεση και αισιοδοξία, ενώ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και εξαιρετικά τυχερή για κάποιους.
Αυτό εξαρτάται από τον προσωπικό αστρολογικό χάρτη μας και την σχέση της συγκεκριμένης όψεως με το Ζώδιο, τον Ωροσκόπο ή κάποιο Προσωπικό Πλανήτη μας.
Σε γενικές γραμμές, ευνοεί όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή/και Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 25⁰ έως την 29⁰, των Διδύμων, του Ζυγού, του Υδροχόου, του Κριού, του Λέοντα και του Τοξότη.

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, η Δεκεμβριανή Πανσέληνος σχηματίζει μια Χιαστί όψη (Quincunx / 150⁰) με την Σύνοδο Αφροδίτης - Πλούτωνα (Αιγόκερως), η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ένταση και νευρικότητα σε σχέσεις.
Ενδεχομένως, υπό την επιρροή της, να έρθουν στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα κάποιων σχέσεων μας και να μην μπορούμε πλέον να τα ανεχτούμε.
Η Αφροδίτη (Αιγόκερως) βρίσκεται ακόμη εκτός των ορίων της Εκλειπτικής και η Σύνοδος της, με τον Πλούτωνα (Αιγόκερως), εντείνει την ανάγκη για συναισθηματική και υλική σταθεροποίηση, η οποία λειτουργεί πλέον σε βαθύτερα ψυχολογικά επίπεδα.
Η σχέση της Πανσελήνου με την Αφροδίτη (Αιγόκερως), μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται προσπάθεια για να φέρουμε σε ισορροπία τις αισθηματικές σχέσεις μας, ενώ η ταυτόχρονη σχέση του Ήλιου (Τοξότης) με την Αφροδίτη (Αιγόκερως), μας δημιουργεί άγχος και μας στρεσάρει οικονομικά.
Επιπλέον, ενδέχεται να αισθανθούμε έντονη έλξη για άτομα που μπορεί να μην είναι πραγματικά ειλικρινή ή που να προσπαθούν να μας χειριστούν και να μας ελέγξουν.

Επίσης, την ημέρα της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου, στις 13:18' μ.μ. (ώρα Ελλάδος, GMT+2), αρχίζει η Ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης (Αιγόκερως), η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29/01/2022.
Το γεγονός ότι η Αφροδίτη είναι Στάσιμη για να γυρίσει Ανάδρομη, μερικές ώρες μετά την Πανσέληνο, υποδηλώνει ότι θα πάρουμε μια πρώτη γεύση των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν και στην διάρκεια της Αναδρομής της.
Σε γενικές γραμμές, η επερχόμενη περίοδος θα εμφανίσει διάφορες δυσκολίες που θα λειτουργούν ως εμπόδιο στις σχέσεις και θα τους προσδίδουν έναν καρμικό χαρακτήρα.
Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλογιστούμε τις πραγματικές αξίες μας, τον τρόπο που δεσμευόμαστε σε μία σχέση και την σημαντικότητα που της αποδίδουμε.
Ακόμη, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα θέματα σε σχέση με τα οικονομικά μας, αλλά και με την εμφάνιση μας.
Το γεγονός ότι η Αφροδίτη αναδρομεί στο πρακτικό και αποτελεσματικό ζώδιο του Αιγόκερου, μας βοηθά στην προσπάθεια μας, να ξεπεράσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα και να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Τέλος, η Πανσέληνος της 19ης Δεκεμβρίου 2021, δημιουργεί Τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (Ιχθύς), το οποίο δεν είναι ακριβές, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση, υπέρμετρη ευαισθησία και ενδεχομένως ατονία.
Πρόκειται για μια ακατάλληλη όψη για την λήψη σοβαρών αποφάσεων που να σχετίζονται με την περαιτέρω πορεία της ζωής μας.
Υπό την επιρροή της, θα έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ η φαντασία μας, θα καλπάζει και ίσως μας ωθήσει να χάσουμε την επαφή με την λογική και την πραγματικότητα.
Επιπλέον, ενδυναμώνει τις τάσεις μας, για φυγή ή απομόνωση.
Soli Dharma: Chandra, Rahu, Ketu, Budha Graha   

SOLI DHARMA COLLECTIONS