ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

2021-07-24
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 - SOLI DHARMA ASTROLOGY CALENDAR

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Η Πανσέληνος της 24ης Ιουλίου 2021, πραγματοποιείται στην 02⁰ (01⁰ 26') του άξονα Λέοντα - Υδροχόου (Σελήνη στον Υδροχόο - Ήλιος στον Λέοντα) και στις 05:36 π.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00).

Η Πανσέληνος του Ιουλίου, επηρεάζει άμεσα τον Σταθερό Σταυρό (Υδροχόος, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός) / Πρώτο Δεκαήμερο (και συγκεκριμένα όσοι έχουν γεννηθεί: 21-25/01, 20-24/04, 23-27/07, 23-27/10).
Επίσης, δέχονται την επιρροή της, όσοι έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή/και Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 00⁰ έως την 04⁰ των παραπάνω ζωδίων.

Με την Πανσέληνο της 24ης Ιουλίου 2021, κορυφώνονται τα γεγονότα, τα οποία είχαν ξεκινήσει υπό την επιρροή της Νέας Σελήνης που πραγματοποιήθηκε την 10η Ιουλίου 2021 και άνοιξε τον τρέχοντα Σεληνιακό Κύκλο, των 28 ημερών.
Τα σχέδια και οι καταστάσεις που είχαν ξεκινήσει πριν δύο εβδομάδες, μπορούν τώρα να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν, φέρνοντας αποτελέσματα.
Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη στις 08 Αυγούστου 2021, που θα πραγματοποιηθεί στον Λέοντα (16° 14'), στις 16:50 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00).

Το ιδιαίτερο με την συγκεκριμένη Πανσέληνο, είναι ότι ακολουθείται από μία δεύτερη Πανσέληνο στο ίδιο ζώδιο, τον Υδροχόο.
Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2021, στην 29⁰ (29⁰ 37') του ιδίου άξονα Λέοντα - Υδροχόου και στις 14:01 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00).
Τα δύο φαινόμενα δημιουργούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, όπου οι ενέργειες που θα ξεκινήσουν με την πρώτη Πανσέληνο θα φτάσουν σε ένα σημείο ολοκλήρωσης και τέλους με την δεύτερη.
Οτιδήποτε προκύψει στην πρώτη Πανσέληνο, το οποίο για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να μην αξιολογηθεί σωστά ή να αποκρυφθεί ή να αγνοηθεί, επανέρχεται με πιο έντονο τρόπο στην επιφάνεια, στην δεύτερη Πανσέληνο της 22/08/2021.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου, ονομάζεται Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού.
Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στο γεγονός ότι την συγκεκριμένη περίοδο, τα κόκκινα ελάφια αρχίζουν να αναπτύσσουν το μεταξένιο τρίχωμα τους.

Η Πανσέληνος της 24ης Ιουλίου 2021, φέρνει το άτομο απέναντι στην κοινωνία, αποζητώντας ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές επιθυμίες και στις ανάγκες του συνόλου.
Έχει επαναστατικό χαρακτήρα στις επιρροές της, γιατί απαιτεί να μην σκεφτόμαστε μόνο το συμφέρον μας, αλλά να υπολογίζουμε το γενικότερο συμφέρον.
Μας υποδεικνύει να αναλογιστούμε την ανθρωπότητα και τα κληροδοτήματα μας, στις επόμενες γενιές.
Μας αναγκάζει να μην νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά να ενδιαφερόμαστε και για τους άλλους.

Σε κοσμικό επίπεδο, εξελίσσονται τα διάφορα μέτωπα που σχετίζονται με τον Υδροχόο και έχουν γίνει ήδη αισθητά μέσα στο 2021.
Ανάμεσα τους, είναι: τα απρόσμενα και ακραία μετεωρολογικά ή γεωφυσικά φαινόμενα, αλλά και η αυξανόμενη πόλωση σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο.
Πάντως ας έχουμε κατά νου ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή των γεγονότων.

Σε προσωπικό επίπεδο, κορυφώνονται οι καταστάσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα, μέσα στον μήνα.
Τότε, ίσως να κάναμε κάποιες κινήσεις ώστε να αλλάξουμε συνήθειες, αναζητώντας νέους τρόπους διαβιώσεως ή να προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, υπό διαφορετική οπτική.
Τώρα, όλα αυτά φέρνουν αποτελέσματα.
Η επιρροή της Πανσελήνου, σχετίζεται περισσότερο με τις προσωπικές σχέσεις και την οικονομική ελευθερία μας.
Υπό τις δημιουργούμενες συνθήκες όμως, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν εντάσεις σε διάφορα επίπεδα, καθώς θα επικρατεί η αίσθηση του κρίσιμου και του επιτακτικού.
Φρόνιμο θα ήταν να εμείνουμε στις αποφάσεις μας και να αποφύγουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να δημιουργήσει χάσματα και να οδηγήσει σε χωρισμούς.
Καλό θα ήταν επίσης, να γνωρίζουμε ότι όπως σε κάθε Πανσέληνο, η κορύφωση των γεγονότων, οδηγεί στην καθαρότερη οπτική των καταστάσεων.

Η Πανσέληνος της 24ης Ιουλίου 2021, δημιουργεί Χιαστί όψη με την Αφροδίτη, η οποία έχει περάσει στην Παρθένο και βρίσκεται στην 2⁰.
Πρόκειται για μια δύσκολη όψη που φέρνει δυσκολίες στις συναισθηματικές σχέσεις μας, αλλά και ανασύρει καρμικές καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν.
Παράλληλα, η Αφροδίτη σχηματίζει Αντίθεση με τον Ανάδρομο Δία από τους Ιχθύς, δημιουργώντας εκνευρισμό, ο οποίος επιτείνεται από τους Απλανείς Αστέρες που εμπλέκονται στην Πανσέληνο.

Ακόμη, η Πανσέληνος είναι σε Σύνοδο με τον Κρόνο, ο οποίος είναι Ανάδρομος στον Υδροχόο.
Η όψη ενδέχεται να προμηνύει την επαναφορά των περιορισμών που βιώσαμε τους πρώτους μήνες του έτους.
Ενδεχομένως, να αισθανθούμε υπό ασφυκτικό έλεγχο και να οδηγηθούμε σε αντιδράσεις, αφού ο Υδροχόος κυβερνάται από τον επαναστατικό Ουρανό.

Επίσης, στην Πανσέληνο του Ιουλίου, εμπλέκεται ο Ανάδρομος Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. (Αφού η Πανσέληνος στον Υδροχόο, πραγματοποιείται στο μεσοδιάστημα Κρόνου - Πλούτωνα).
Αυτή η εμπλοκή ίσως τονίσει την ανάγκη μας, να απαλλαγούμε από ότι εμποδίζει την περαιτέρω εξέλιξη μας και να προχωρήσουμε σε τολμηρά ξεκαθαρίσματα στην ζωή μας.

Μία άλλη όψη που συνεργεί με την Πανσέληνο, είναι η Χιαστί του Ήλιου με τον Ανάδρομο Δία από τους Ιχθύς.
Αυτή ενδέχεται να φέρει επιπλέον εντάσεις στις προσωπικές σχέσεις.
Πρόκειται για μία όψη που συνδέεται με την απληστία, τις εξαρτήσεις και τις ενοχές.

Επιπλέον, η Σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη, η οποία συμμετείχε δυναμικά στην Νέα Σελήνη που προηγήθηκε, συνεχίζει να επιδρά και στην Πανσέληνο της 24ης Ιουλίου 2021, αν και ξεκίνησε η απομάκρυνση των πλανητών.
Ο Άρη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα, ενώ η Αφροδίτη έχει ξεκινήσει την πορεία της, στην Παρθένο.
Η όψη σχετίζεται με την οικονομία, την αποκάλυψη σκανδάλων και τις κοινωνικές εξεγέρσεις.

Τέλος, η Πανσέληνος του Ιουλίου, βρίσκεται σε Σύνοδο με τον αστέρα Altair, οποίος σχετίζεται με τα έντονα πάθη, τον επιβλητικό χαρακτήρα, την ισχυρή βούληση, την διορατικότητα, την αστείρευτη φαντασία και τον διεισδυτικό νου.

Το σύνολο των όψεων που συνδέονται με την Πανσέληνο της 24ης Ιουλίου 2021, υποδηλώνουν μεγάλη απελευθέρωση ενέργειας, αλλά και πολύ εκνευρισμό.
Η έντονη επιθυμία για την κατάκτηση των στόχων μας, ενδέχεται να δημιουργήσει εντάσεις και αντιπαραθέσεις στην προσωπική ζωή μας.

Soli Dharma: Chandra, Rahu, KetuPrajapati