ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ - ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ 2021

2021-05-26
26 ΜΑΪΟΥ 2021 - SOLI DHARMA ASTROLOGY CALENDAR

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ & ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, είναι η πρώτη Έκλειψη του 2021 και πραγματοποιείται στην 6° (05° 25΄) του άξονα Τοξότη-Διδύμων (Σελήνη στον Τοξότη - Ήλιος στους Διδύμους).
Κορυφώνεται στις 14:13΄μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00) και γι' αυτό δεν είναι ορατή από την Ελλάδα.
(Θα είναι ορατή στον Ειρηνικό Ωκεανό και σε τμήματα της Ανατολικής Ασίας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας - Νέας Ζηλανδίας, και της Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής)

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, ανοίγει το πρώτο κύμα εκλείψεων της χρονιάς, το οποίο ολοκληρώνεται με την Ηλιακή Έκλειψη της 10ης Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί στην 19° 47' των Διδύμων.
Το επόμενο κύμα Εκλείψεων τοποθετείται στο τελευταίο δίμηνο του 2021.
(19.11.2021, Έκλειψη Σελήνης στην 27° 14' Ταύρου / 04.12.2021, Έκλειψη Ηλίου στην 12° 22' Τοξότη)

Μια Σεληνιακή Έκλειψη είναι πάντα Πανσέληνος.
Η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, είναι Υπερ-Πανσέληνος. (Supermoon / Η Σελήνη βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση της, από την Γη / κοντά στο Περίγειο, στα 357.311 χιλιόμετρα)
Αυτή είναι η δεύτερη Υπερ-Πανσέληνος του έτους, και η μεγαλύτερη για το 2021.
(Η πρώτη Υπερ-Πανσέληνος πραγματοποιήθηκε στις 27.04.2021, στην 07° 06' του Σκορπιού)
Η συγκεκριμένη Πανσέληνος ονομάζεται από τους Ινδιάνους της Αμερικής, "Φεγγάρι των Λουλουδιών", επειδή συμπίπτει με την εποχή της μεγάλης άνθησης των φυτών, εν μέσω Άνοιξης.
Όσον αφορά την Ολική Έκλειψη (την πρώτη μετά από τον Ιανουάριο του 2019), συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ολόκληρη μέσω της σκιάς της Γης και έτσι παίρνει μια πιο σκούρα κοκκινωπή ή "ματωμένη" απόχρωση.

Ο Πλούταρχος (45 - 120 μ.Χ.) έγραφε ότι η μεταφορά των ψυχών από και προς την Σελήνη, γίνεται μέσω του κώνου της σκιάς που σχηματίζεται κατά την διάρκεια των Εκλείψεων.
Στις Ηλιακές Εκλείψεις μεταφέρονται οι ψυχές στην Γη, προς ενσάρκωση.
Στις Σεληνιακές, οι ψυχές που βρίσκονταν σε αναμονή στην Γη, μεταφέρονται στην Σελήνη, όπου θα βρίσκονται μέχρι να κριθούν και να μεταφερθούν όπου τους αρμόζει.

Οι Αρχαίοι Έλληνες μελετούσαν τις κινήσεις της Σελήνης.
Έτσι, γνώριζαν με ακρίβεια τις Φάσεις της, τις Πανσελήνους, τους Δεσμούς της, τις Αψίδες, το Περίκεντρο και το Απόκεντρο, το Περιήλιο και το Αφήλιο, το Περίγειο και το Απόγειο, και πολλά άλλα.
Γνώριζαν ακόμη και τον υπολογισμό των Εκλείψεων, με βάση τους Μετωνικούς κύκλους.
Ο Μετωνικός κύκλος, προκύπτει από την ισοτιμία 19 ετών με 235 σεληνιακούς μήνες, οπότε η Σελήνη επιστρέφει στην ίδια θέση, κι έτσι έχουμε μια Έκλειψη με παρόμοια γεωμετρία.
Ο Μετωνικός κύκλος ονομάστηκε έτσι, από τον αστρονόμο Μέτωνα τον Αθηναίο (5ος Αιώνας - 460 π.Χ.), το 432 π.Χ.
Ο Ξενοφάνης (570 - 480 π.Χ.) και ο Ηρόδοτος (484 π.Χ. - 425/410 π.Χ.), αναφέρουν ότι ο Θαλής, ο Μιλήσιος (640/624 π.Χ. - 548/545 π.Χ.) προέβλεψε πρώτος μια Έκλειψη Ηλίου, στο πρώτο ήμισυ του 6ου π.Χ. Αιώνα, χωρίς να γνωρίζει τους Μετωνικούς κύκλους.

Αν χρησιμοποιήσουμε τους Μετωνικούς κύκλους, θα δούμε πως μια παρόμοια Έκλειψη Σελήνης έγινε στις 26.05.2002, στις 14.50 μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00), πάλι στην 05° του Τοξότη.
Αν ανατρέξουμε στα γεγονότα εκείνης της χρονιάς, θα δούμε ότι και τότε υπήρχαν Ισραηλινό-Παλαιστινιακές συγκρούσεις, θέματα με την Τουρκία και η παράδοση του σχεδίου Ανάν.

Η Έκλειψη της 26ης Μαΐου, είναι η τελευταία Ολική Σεληνιακή του κύκλου Σάρος 121, ο οποίος άρχισε το 1047 και θα ολοκληρωθεί το 2508.
Η Μητρική Έκλειψη του κύκλου έγινε στην 19° του Κριού και στην τρέχουσα Έκλειψη, ο Άρης από την 20° του Καρκίνου, τετραγωνίζει την Μητρική, δημιουργώντας σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου που επαναφέρει καταπιεσμένες ψυχολογικές καταστάσεις.
Ταυτόχρονα, ο Άρης της Μητρικής, ο οποίος βρισκόταν στην 12° του Σκορπιού, είναι σε Αντίθεση με τον Ουρανό, που βρίσκεται τώρα στον Ταύρο, τονίζοντας το ιδιαίτερα εύφλεκτο, αντιδραστικό και επαναστατικό κλίμα που διαμορφώνεται από την τρέχουσα Έκλειψη.

Από την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, αφορά κυρίως τον Μεταβλητό Σταυρό.
Πρωτίστως δέχονται την επίδραση της, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες, ενώ δευτερευόντως επηρεάζονται οι Παρθένοι και οι Ιχθύες.
(Πιο συγκεκριμένα, οι γεννημένοι 25-27/05, 27-29/11, 27-29/08 και 23-25/02)
Επίσης, επιδρά σε όσους έχουν Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 04° μέχρι την 06° των παραπάνω ζωδίων.
Από Αντισκιά, επηρεάζονται οι γεννημένοι 16/01 και 18/07 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 25° του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.
Βεβαίως, η συγκεκριμένη Έκλειψη θα μας επηρεάσει όλους, σε κάποιο βαθμό.
Όσοι έχουν τον Ήλιο ή τον Ωροσκόπο από την 02° έως την 08° του Ζωδίου ή του Ωροσκόπου τους, θα δεχθούν μία αμεσότερη επίδραση.

Γενικότερα, οι Εκλείψεις φέρνουν καταλυτικές αλλαγές, μεγάλες ανατροπές και απρόοπτα γεγονότα.
Σίγουρα, η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα.
Η "ματωμένη" Σελήνη του Μαΐου, μπορεί να φέρει ένα ξαφνικό τέλος σε μια σχέση ή μια κατάσταση, να αναμοχλεύσει με έντονο τρόπο τα συναισθήματα μας και να μας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους.
Παράλληλα όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ότι τελειώνει με μια Έκλειψη, μας οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόοδο και εξέλιξη στη ζωή μας, όσο επώδυνο κι αν είναι τη στιγμή που συμβαίνει.
Φυσικό είναι την στιγμή που βιώνουμε ένα τέλος, να μην μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά και να δούμε τις καταστάσεις από διαφορετική οπτική γωνία, γι' αυτό πρέπει να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας, για να συνέλθει και να μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα μας.

Ο άξονας Διδύμων-Τοξότη, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου, σχετίζεται με την επικοινωνία και την διασπορά της πληροφορίας.
Πρόκειται για έναν από τους πλέον κοινωνικούς και ανοιχτούς άξονες του Ζωδιακού, ο οποίος αναφέρεται επίσης, στις μετακινήσεις, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την Θρησκεία, τούς νόμους και τις διεθνείς σχέσεις.
Συνεπώς, τα θέματα που ενδέχεται να προκύψουν θα σχετίζονται με αυτούς τους τομείς.

Ο Δίας βρίσκεται στους Ιχθύς, δημιουργώντας Τετράγωνο με την Πανσέληνο - Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου και ίσως φέρει διάσταση απόψεων, αντιπαραθέσεις πεποιθήσεων και εντάσεις.
Μάλλον θα είναι δύσκολο, να υπάρξει συμφωνία και ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων.
Επιπλέον, επειδή ο Δίας φημίζεται για την διόγκωση των καταστάσεων, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως να δημιουργηθεί μεγαλύτερο χάσμα, το οποίο να οφείλεται περισσότερο στην τυφλή πίστη που εμποδίζει την λογική εξέταση των διαφόρων θεμάτων.
Επίσης, ενδεχομένως να υπάρξει χειραγώγηση του νου και της συλλογικής ψυχολογίας, που θα θολώσουν περισσότερο την ανθρώπινη αντίληψη.

Την γενικότερη σύγχυση, υποστηρίζει και η ταυτόχρονη παρουσία του Ποσειδώνα, στους Ιχθύς.

Στα ανωτέρω, θα πρέπει να προσθέσουμε τον Στάσιμο Ερμή που ετοιμάζεται να αναδρομήσει, συντελώντας στις ομιχλώδεις συνθήκες, που θα καταστήσουν ευάλωτες τις αξίες μας και θα ενθαρρύνουν την ροπή στην απάτη, την παρανομία και το έγκλημα.
Ίσως να είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε την αλήθεια, καθώς οι ψευδείς ειδήσεις θα αφθονούν και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις πληροφορίες που λαμβάνουμε.
Ενδεχομένως, να κυριαρχήσει περισσότερος φανατισμός σε πολιτικό, κομματικό ή θρησκευτικό επίπεδο, ενώ ίσως να διαταραχτούν και οι σχέσεις μεταξύ κάποιων χωρών.

Την 26η Μαΐου, η Σελήνη θα βρίσκεται στον 3ο οίκο, κοντά στον Νότιο Δεσμό και ο Ήλιος απέναντι στον 9ο, στον Βόρειο Δεσμό.
Ο Βόρειος Δεσμός θα είναι στους Διδύμους και ο Νότιος Δεσμός στον Τοξότη.
Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης, έλεγαν ότι η Έκλειψη με τον Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους, συνδέεται με ασθένειες και μολύνσεις.
Επίσης, ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα εξουσίας, αλλά και διαφωνίες ή συγκρούσεις ανάμεσα τους.
Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους, σεισμοί και καταστροφές σε καλλιέργειες, συγκαταλέγονταν στις προβλέψεις τους.
Η παρουσία του Νότιου Δεσμού στον Τοξότη, πίστευαν ότι επεκτείνει τις συγκρούσεις μεταξύ της εξουσίας και του λαού, προκαλεί δυσκολίες στην άσκηση της δικαιοσύνης και επιφέρει μία γενικότερη κακοτυχία.
Βεβαίως, στην συγκεκριμένη Έκλειψη του Μαΐου, οι συνθήκες εξομαλύνονται από το γεγονός ότι κυβερνήτης της, είναι ο Δίας.
Παρά ταύτα, η πραγματοποίηση της, στον 3ο οίκο, σημαίνει ότι πλήττονται οι μετακινήσεις που σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, ενδεχομένως να προμηνύει περιορισμούς και απαγορεύσεις εν μέσω καλοκαιριού.

Επιπλέον, ο Ανάδρομος Κρόνος στον Υδροχόο, που προσπαθεί να πλησιάσει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι σαν να θέλει να ενδυναμώσει με την βοήθεια του, την στέρηση της ελευθερίας, την οποία έχει θέσει σε εφαρμογή, τα τελευταία χρόνια.
Αντίσταση στα σχέδια του, φέρνει ο Δίας που ενισχύει την δυναμική του, από τους Ιχθύς.

- Σε αντίθεση με τα ανωτέρω, υπό την επίδραση της Σεληνιακής Έκλειψης του Μαΐου, η επομένη περίοδος θεωρείται κατάλληλη για να επανασυνδεθούμε με τους ανθρώπους που είχαμε αληθινές σχέσεις ουσίας.
Επίσης, οι σημαντικές επαφές του παρελθόντος, που είχαν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου, επανέρχονται και ενισχύονται.

Ακόμη, η Σελήνη σε Σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της, φέρνει σε θέση ισχύος τον Ήλιο.
Αυτό σημαίνει ότι ενδυναμώνεται η ατομική θέληση μας και υπερισχύει η αίσθηση του σκοπού μας.
Έχουμε την δυνατότητα να απομακρύνουμε τις προσκολλήσεις μας, στο παρελθόν και να ατενίσουμε το μέλλον, χωρίς άγχος.
Μπορούμε πλέον να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας, ενεργώντας στοχευμένα με θάρρος και σύνεση.
Παρά ταύτα, αυτή η όψη ατονεί την διαίσθηση μας και διαταράσσει την ισορροπία του συναισθηματικού κόσμου μας.
Αυτό ενδέχεται να μας φέρει αντιμέτωπους με ψυχολογικά συμπλέγματα.

Τέλος, κατά την διάρκεια της Σεληνιακής Έκλειψης του Μαΐου, ανατέλλει ο Αστέρας Denebola, στην ουρά του Αστερισμού του Λέοντα.
Αυτός θεωρείται δυσοίωνος, γιατί πιστεύεται ότι φέρνει κακοτυχίες, ταπεινώσεις και ασθένειες.
Επίσης, κοντά στην Έκλειψη της Σελήνης, βρίσκεται ο Αστέρας Marfik, του αστερισμού του Οφιούχου.
Αυτός σχετίζεται με την υγεία και τα δηλητήρια.
Το δηλητήριο μπορεί να θεραπεύσει ή να σκοτώσει.

- Εν κατακλείδι, φρόνιμο θα είναι να γνωρίζουμε ότι να υπάρξουν σημαντικά γεγονότα εξαιτίας μιας Εκλείψεως, χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένοι και άλλοι παράγοντες στον γενέθλιο και τους παράγωγους χάρτες μας.
Η ερμηνεία της επιρροής μιας Εκλείψεως, είναι πολυσύνθετο θέμα.

Soli Dharma: Chandra, Rahu, Ketu, Budha Graha, Bṛhaspati, Anahata Soli Dharma, Vishuddha Soli Dharma, Yeshe Tsogyal

26 ΜΑΪΟΥ 2021 - SOLI DHARMA ASTROLOGY CALENDAR

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ & ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ