ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ - ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

2021-12-04
04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - SOLI DHARMA ASTROLOGY CALENDAR

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ - ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ


Η Ολική Ηλιακή Έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στην 13⁰ (12⁰ 22') του Τοξότη.
Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 09:42':50'' π.μ. (ώρα Ελλάδος, GMT+2) και δεν είναι ορατό από την Ελλάδα.
Είναι η τελευταία Έκλειψη του 2021 η και τελευταία Έκλειψη στον άξονα Διδύμων/Τοξότη (η επομένη Έκλειψη σε αυτόν τον άξονα ζωδίων, θα πραγματοποιηθεί το 2029).

Η Δεκεμβριανή Έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 152 (1805 - 3049) και είναι η 13η από τις 70 Εκλείψεις του.

Ο Πλούταρχος (45 - 120 μ.Χ.) έγραφε ότι η μεταφορά των ψυχών από και προς την Σελήνη, γίνεται μέσω του κώνου της σκιάς που σχηματίζεται κατά την διάρκεια των Εκλείψεων.
Στις Ηλιακές Εκλείψεις, μεταφέρονται οι ψυχές στην Γη, προς ενσάρκωση.
Ο Ξενοφάνης (570 - 480 π.Χ.) και ο Ηρόδοτος (484 - 425/410 π.Χ.), αναφέρουν ότι ο Θαλής, ο Μιλήσιος (640/624 - 548/545 π.Χ.) προέβλεψε πρώτος μια Έκλειψη Ηλίου, στο πρώτο ήμισυ του 6ου π.Χ. Αιώνα.

Μια Ηλιακή Έκλειψη είναι πάντα Νέα Σελήνη.

Η Σελήνη θα βρίσκεται κοντά στον Νότιο Δεσμό. (Οι Δεσμοί της Σελήνης, θα βρίσκονται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη μέχρι τις 18/01/2022, οπότε θα περάσουν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού)
Οι Ηλιακές Εκλείψεις Νοτίου Δεσμού σχετίζονται με κοσμικά γεγονότα, κοινωνική αναστάτωση και αναταραχές.
Σε προσωπικό επίπεδο, αναμοχλεύει τα συναισθήματα που συσσωρεύτηκαν από την προηγηθείσα Μερική Σεληνιακή Έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου.
Επίσης, ο Νότιος Δεσμός συνδέεται με το Κάρμα (Karma / Sanskrit: कर्म) και υπονοεί το τέλος κάποιας καταστάσεως.
Υπό την επιρροή της, η γενικότερη συμπεριφορά μας, θα έχει σημαντικό απόηχο στο μέλλον, γι' αυτό και απαιτείται η δέουσα προσοχή.

Η Ολική Ηλιακή Έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, μας αφορά όλους.
Κυρίως όμως, επηρεάζει τον Μεταβλητό Σταυρό (Δίδυμοι, Τοξότης, Παρθένος, Ιχθύς).
Εντονότερα δέχονται την επίδραση της: οι Δίδυμοι (31/05 - 04/06), οι Τοξότες (02 - 06/12), οι Παρθένοι (02 - 06/09) και οι Ιχθύς (28/02 - 04/03).
Επίσης, επιδρά σε όσους έχουν Ωροσκόπο ή/και Προσωπικούς Πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 10⁰ μέχρι την 14⁰ των παραπάνω ζωδίων.

Γενικότερα, οι Εκλείψεις φέρνουν καταλυτικές αλλαγές, αποκαλύψεις και μεγάλες ανατροπές.
Οι Εκλείψεις έχουν πάντα απρόβλεπτο χαρακτήρα και τα αποτελέσματα τους, θα μπορούσαν να είναι είτε αρνητικά, είτε θετικά.
Γι' αυτό συνιστάται μία συντηρητικότερη στάση απέναντι σε ότι προκύψει.
Η συγκεκριμένη Ηλιακή Έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου, ενδέχεται να προκαλέσει έντονους κραδασμούς σε θέματα πολιτικής και διεθνών σχέσεων, να δημιουργήσει θέματα που σχετίζονται με τους νόμους και την παιδεία, αλλά και να οξύνει τις ιδεολογικές και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις.
Η ταυτόχρονη Διέλευση του Ερμή στον Τοξότη που υποστηρίζει τις εξτρεμιστικές απόψεις και τον φανατισμό, θα δυσχεράνει περισσότερο τις δημιουργούμενες συνθήκες.

Επειδή η Ηλιακή Έκλειψη του Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στον Τοξότη, σχετίζεται με τις πεποιθήσεις, την βιοθεωρία, τις αξίες, το θρησκευτικό φρόνημα, την αλήθεια και την ελευθερία μας.
Θα έχουμε θάρρος, θα νιώθουμε δυνατότεροι και θα εκφράζουμε με τόλμη, ότι αισθανόμαστε.
Υπό την επίδραση της, ίσως ξεπεράσουμε τους φόβους μας, που μπλοκάρουν την περαιτέρω ανέλιξη μας, αντιστεκόμενοι σε εμπόδια και αποτυχίες.

Οι σημαντικότερες όψεις της Δεκεμβριανής Εκλείψεως, είναι: η Σύνοδος με τον Ερμή (Τοξότης), το Εξάγωνο με τον Κρόνο (Υδροχόος) και η Χιαστί (150 μοιρών / Quincunx) με τον Ανάδρομο Ουρανό (Ταύρος).
Επίσης, σχετίζεται με το Τετράγωνο Κρόνου (Υδροχόος) - Ουρανού (Ταύρος) που μας απασχόλησε εντόνως το 2021 και θα ξαναβρεθεί σε απόλυτη ακρίβεια για τελευταία φορά, στις 24/12/2021.

Η Σύνοδος της Εκλείψεως με τον Ερμή (Τοξότης), μας δημιουργεί νοητική ανησυχία, νευρικότητα και έντονη περιέργεια.
Μας οδηγεί σε βιαστικές κρίσεις, οι οποίες ίσως να είναι περισσότερο υποκειμενικές.
Έτσι, μπορεί να καταλαβαίνουμε ότι θέλουμε και όχι ότι συμβαίνει πραγματικά, με συνέπεια τα συμπεράσματα μας, να είναι αυθαίρετα και οι απόψεις που διαμορφώνουμε, να βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία.
Θα πρέπει να εστιάσουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε με τους άλλους.
Χρειάζεται να είμαστε σε νοητική εγρήγορση και η σκέψη μας, να προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα.
Υπό την επίδραση της όψεως, δεν αποκλείονται οι αντιδράσεις και οι συγκρούσεις, οι οποίες όμως θα λειτουργήσουν καταλυτικά και θα μας οδηγήσουν στην συνειδητοποίηση βαθύτερων αληθειών.

Το Εξάγωνο της Εκλείψεως με τον Κρόνο (Υδροχόος), μας καλεί να δείξουμε προσαρμοστικότητα στις δημιουργούμενες συνθήκες και να αποφύγουμε τις έντονες αντιδράσεις σε ότι προκύψει.
Θα μπορούσε να εξισορροπήσει τις καταστάσεις, αρκεί να επιδείξουμε ευελιξία και να έχουμε ανοιχτό μυαλό.

Η Χιαστί (150 μοιρών / Quincunx) της Εκλείψεως με τον Ανάδρομο Ουρανό (Ταύρος), θα μας κάνει περισσότερο νευρικούς και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χαλαρώσουμε.
Η ανάγκη να κάνουμε κάποιες άμεσες αλλαγές, θα πλημυρίζει την σκέψη μας και απαιτείται ψυχραιμία.
Θα βρισκόμαστε σε ένταση και θα έχουμε άγχος που ίσως επηρεάσει ακόμη και την ποιότητα του ύπνου μας.
Ίσως χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα που θα προκύψουν απρόσμενα στην ζωή μας.
Το προαναφερθέν Εξάγωνο της Εκλείψεως με τον Κρόνο (Υδροχόος), θα μπορούσε να αντισταθμίσει την ανατρεπτική ενέργεια του Ουρανού και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα ότι θα μας προβληματίσει.

Το Τετράγωνο Κρόνου (Υδροχόος) - Ουρανού (Ταύρος) που θα ξαναβρεθεί σε απόλυτη ακρίβεια, αυτό τον μήνα, αποτελεί μία επιπλέον ένδειξη της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.
Οι συνθήκες οδηγούν σε κρίση και τα απρόβλεπτα εμπόδια που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε, θα μπορούσαν να ανακάμψουν την πορεία μας.
Οι αναγκαστικοί περιορισμοί και τα αυστηρά όρια, ίσως μας υποχρεώσουν να προσαρμοστούμε στις αλλαγές που έρχονται.
Το επερχόμενο διάστημα, απαιτεί υπομονή, επιφυλακτικότητα και κοινή λογική.

Τέλος, η Ηλιακή Έκλειψη του Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται σε Σύνοδο με τον Αστεροειδή Vesta (4 Εστία), η οποία έχει θεραπευτικό χαρακτήρα, υποδηλώνοντας ότι η οποιαδήποτε απογοήτευση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί, θα είναι ελεγχόμενη.
Η έντονη ενέργεια αυτής της όψεως, σε συνδυασμό με την επιρροή της παράλληλης Συνόδου του Ανάδρομου Ουρανού (Ταύρος) με τον Αστεροειδή 4581 Asclepius (Ασκληπιός), εξευμενίζει τις δυσκολίες της Εκλείψεως,
ανοίγοντας μία διέξοδο προς την θεραπεία και την ανάταση.
Soli Dharma: Chandra, Surya, Rahu, Ketu