MANIPURA SOLI DHARMA

NEW

Το Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म) ανήκει στην σειρά Chakras Soli Dharma (चक्रों सोली धर्म) που σχετίζονται με τα επτά πρωταρχικά Τσάκρας (चक्रों / Chakras) του Ινδουιστικού Ταντρισμού (हिंदू तांत्रिकवाद / Hindu Τantrism).

160,00 €

Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) ή Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος (सौर ग्रिड चक्र) είναι το Τρίτο Τσάκρα (तीसरा चक्र), σύμφωνα με την Βεδική Παράδοση (वैदिक, Vedic).
Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra), μεταφραζόμενο από τα Σανσκριτικά, σημαίνει: "Εξαιρετικό Πετράδι" ή "Στιλπνό Πετράδι" (διαφορετικά ή λανθασμένα, μεταφράζεται ως "Πόλη των Πετραδιών").

Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) σχετίζεται με την Φωτιά (अग्नि) και την Δύναμη της Μεταμορφώσεως.

Αναπαρίσταται με ένα τρίγωνο στραμμένο προς τα κάτω (που αντιπροσωπεύει την φωτιά), στην μέση ενός λωτού με δέκα πέταλα.
Τα πέταλα αντιπροσωπεύουν τα δέκα Prāna (प्राण / "Δύναμη Ζωής", "Ζωτική Αρχή" / ρεύματα και ενεργειακές δονήσεις) που ρυθμίζονται από το Manipūra Chakra (मणिपूर चक्र).
Τα πέντε Prāna Vayus (प्राण वायु) είναι: το Prāna (प्राना), το Apāna (अपना), το Udāna (उडना), το Samāna (समाना) και το Vyāna (व्यान).
Οι πέντε Upa Prānas (उप प्राण) είναι: το Nāga (नागा), το Kūrma (कृष्ण), το Devadatta (देवदत्त), το Krikala (क्रिकला) και το Dhananjaya (धनंजय).

Λέγεται ότι το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) είναι η κατοικία της Agni (अग्नि / "Φωτιά" / η οντότητα - στοιχείο, η οποία είναι υπεύθυνη για όλες τις πεπτικές και μεταβολικές λειτουργίες των ανθρώπων, σύμφωνα με την आयुर्वेद, Ayurveda) και του ζωτικής σημασίας ανέμου, Samana Vayu (समाना वायु / प्राण, Prana / "δύναμη ζωής" ή "ζωτική αρχή").
- Ο Samana Vayu (समाना वायु / प्राण, Prana) διεισδύει στην πραγματικότητα όλων των επιπέδων (συμπεριλαμβανομένων των αψύχων).
Στην Ινδουιστική Γραμματεία, ο Samana Vayu (समाना वायु / प्राण, Prana) περιγράφεται ότι προέρχεται από τον Ήλιο και ότι συνδέει τα στοιχεία της Φύσης.

Οι ενέργειες του Prana Vayu (प्राण वायु) και του Apana Vayu (अपान वायु) / (προς τα μέσα και προς τα έξω ενέργεια) συναντώνται στο Manipura (मणिपूर, Maṇipūra), σε ένα ισορροπημένο σύστημα.

Βρίσκεται πάνω από τον ομφαλό ή ελαφρώς κάτω από το Ηλιακό Πλέγμα (Κοιλιακό Πλέγμα / Solar Plexus ή Celiac Plexus ή Coeliac Plexus / βρίσκεται στην κοιλιά, κοντά στην περιοχή όπου η κοιλιακή, η άνω μεσεντέρια και οι νεφρικές αρτηρίες διακλαδώνονται από την κοιλιακή αορτή).

Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) είναι ο οίκος του Κοιλιακού Πλέγματος, που εννευρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πεπτικού συστήματος.
Στην Ιατρική που βασίζεται στα Τσάκρα (चक्र), οι πρακτικοί δουλεύουν την περιοχή για να επιτύχουν υγιέστερη πέψη, σωστότερους αποκλεισμούς, καλύτερη λειτουργία του παγκρέατος, του συκωτιού και των επινεφριδίων.
Αδύνατη Agni (अग्नि / "Φωτιά") στο Κοιλιακό Πλέγμα, οδηγεί σε ατελείς πέψεις, σκέψεις και συναισθήματα, ενώ είναι και η πηγή της Ama (विषाक्तता, Τοξικότητας).

Γενικότερα, το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) συνδέεται με την Ενέργεια, την Δύναμη, την Θέληση και το Συναίσθημα.
Περιγράφεται ως το Madhyama-Shakti (मध्यमा-शक्ति), δηλαδή το ενδιάμεσο στάδιο της αυτογνωσίας.
Είναι η έδρα των συναισθημάτων και το σημείο σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων.
Θεωρείται η "πόρτα" του ανθρώπου, στο Σύμπαν.

Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) συχνά συνδέεται με τα χρώματα: κίτρινο και μπλε στην κλασσική Tantra (तंत्र) και με το κόκκινο στην Nath παράδοση (नाथ / नाथा, Natha / μία Σαϊβιστική υποπαράδοση στον Ινδουισμό).
- Ο Σαϊβισμός (शैववाद, Shaivism) είναι μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις του Ινδουισμού, που λατρεύει τον Shiva (शिव) ως το Ανώτατο Ον.

MANIPURA
(मणिपूर / "JEWEL CITY")

Αριθμός Πετάλων: 10 (दस, Das)
Χρώμα: Κίτρινο (पीला, Peela)
Στοιχείο: Φωτιά (आग, Aag)
Buddha (बुद्धा): Akshobhya (अक्षोभ्य / མི་བསྐྱོད་པ་ / 阿閦佛 / あしゅくぶつ, 阿閦仏 / 아촉불)
Yogini (योगिनी): Lakini (लाकिनी / ལཀིནི་ / 拉基尼)

Bija Mantra (बीज मंत्र):
रं RAM 

Το Manipura (मणिपूर, Maṇipūra) πιστεύεται ότι είναι μία διακριτική κατοικία του Θεού του Ινδουισμού, Braddha Rudra (बृद्ध रुद्र).
Η περιοχή της φωτιάς, αντιπροσωπεύεται από τον Θεό Vahni (वाहिनी).


Η παρασκευή της βασικής formula του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), είχε ξεκινήσει στις 04 Φεβρουαρίου 2019 του Γρηγοριανού Ημερολογίου (Θιβετιανό Ημερολόγιο: 05 Φεβρουαρίου 2146) στις 22:55' μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00), με την Νέα Σελήνη (གསར་པ ཟླ་བ།, नया चाँद) στην 15° 45' μοίρα του Υδροχόου (घड़ा,कलश, Kumbha).
Αυτή η Νέα Σελήνη (གསར་པ ཟླ་བ།, नया चाँद) σηματοδοτούσε την Losar (བོད་ཀྱི་ལོ་གསར།, लोसर, 历年), την Θιβετιανή Πρωτοχρονιά με την οποία ξεκινούσε η Χρονιά του Θυληκού Χοίρου της Γής (མོ སའི་གོ་ལ། ཕག་པ།, महिला पृथ्वी सुअर / सूअर, 母地豬/ 野豬).

Η βασική formula του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 του Γρηγοριανού Ημερολογίου (Θιβετιανό Ημερολόγιο: 14 Φεβρουαρίου 2148) στις 21:04' μ.μ. (ώρα Ελλάδος, UTC+02:00), με την Νέα Σελήνη (གསར་པ ཟླ་བ།, नया चाँद) στην 23° 16' του Υδροχόου (घड़ा, कलश, Kumbha).
Αυτή η Νέα Σελήνη (གསར་པ ཟླ་བ།, नया चाँद) σηματοδοτούσε την Losar (བོད་ཀྱི་ལོ་གསར།, लोसर, 历年), την Θιβετιανή Πρωτοχρονιά με την οποία ξεκινούσε η Χρονιά του Θηλυκού Βουβαλιού της Γης (མོ སའི་གོ་ལ གླང, 母土牛).

- Τα τελικά συστατικά της formula των Chakras Soli Dharma (चक्रों सोली धर्म), προστίθενται σε συγκεκριμένες φάσεις της Σελήνης (चन्द्र, Chandra) πριν από την παράδοση τους.
- Τα Chakras Soli Dharma (चक्रों सोली धर्म) πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Η formula του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), ολοκληρώνεται με την Νέα Σελήνη (གསར་པ ཟླ་བ།, नया चाँद) που προηγείται της παραδόσεως του. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Η formula του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), περιέχει αγνά, φυσικά αιθέρια έλαια, που έχουν παραχθεί με έκθλιψη, με απόσταξη με ατμό, με την χρήση διαλύτη ή με την χρήση διοξειδίου του άνθρακα.
- Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένες, αρωματικές και λιπαρές ουσίες, που ενυπάρχουν σε ποικίλα μέρη των φυτών, των βοτάνων, των καρπών και των δένδρων.

Τα αιθέρια έλαια των Soli Dharma (सोली धर्म) αποτελούσαν τα υλικά μυστικών, αρχαίων σαμανικών τεχνικών και η ανάμειξη τους, κάτω από συγκεκριμένες αστρολογικές συνθήκες, εκλύει έντονη συμπαντική ενέργεια.

Η formula του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), περιέχει διάφορες ποικιλίες αιθέριων ελαίων:
- Κορυφή - Κεφαλή / Κυρίαρχες Νότες: Ginger (अदरक, Adarak), Amberwood (अंबरवुड, Ambaravud), Lavender (लैवेंडर, Laivendar), Mint (पुदीना, Pudeena), Sandalwood (Baphia Nitida / बफिया नितिदा, Baaphiya Nitida), Sandalwood (Eremophila Mitchellii / एरेमोफिला मिचेल्ली, Eremophila Mishel)  
- Μέση - Καρδιά / Κυρίαρχες Νότες: Lemon (नींबू, Neemboo), Apple (सेब, Seb), Juniper (जुनिपर, Junipar), Guatemalan Cardamom (ग्वाटेमाला इलायची, Gvaatemaala Ilaayachee), Geranium (जेरियम, Jeriyam), Tonka Beans (टोंका बीन्स, Tonka Beens), Haitian Vetiver (हाईटियन वेटिवर, Haeetiyan Vetivar)  
- Βάση / Κυρίαρχες Νότες: Cannabis (कैनबिस, Kainabis), Green Grass (हरी घास, Haree Ghaas), Resin (राल, Raal), Wood (लकड़ी, Lakadee), Oud Wood (ऊद की लकड़ी, Ood Kee Lakadee / Aquilaria Malaccensis), Coffee (कॉफ़ी, Kofee), Tabac (तंबाकू, Tambaakoo), Incense (धूप, Dhoop) 

Το έλαιο του Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), προέρχεται από την πρόσμιξη διαφόρων ελαίων, όπου κυριαρχεί το φυσικό Αμυγδαλέλαιο (बादाम तेल, Badam Tel).


ΧΡΗΣΕΙΣ:
Η χρήση του ενεργειακού λαδιού, Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म) είναι εξωτερική.

- Το ενεργειακό λάδι, Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άρωμα, ως λάδι σώματος και ως λάδι για μασάζ.
Health Note: Μερικά από τα συστατικά των ενεργειακών λαδιών, Soli Dharma (सोली धर्म) είναι ιδιαιτέρως ισχυρά και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό σε ευαίσθητα δέρματα.
Συνιστούμε την δοκιμαστική επάλειψη μερικών σταγόνων σε μικρή περιοχή του δέρματος σας, πριν την αρχική χρήση.
Σε περίπτωση ερεθισμού ή άλλων συμπτωμάτων (δύσπνοια, δυσφορία, κτλ.) μην συνεχίσετε την χρήση του.

- Για την μέγιστη απόδοση των ευεργετικών ιδιοτήτων του ενεργειακού λαδιού, Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म), συνίσταται η καθημερινή επάλειψη του, στο Manipura (मणिपूर, Maṇipūra), το Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος (सौर ग्रिड चक्र)
Συνιστούμε την ταυτόχρονη εκφορά του Bija Mantra (बीज मंत्र) του Manipura (मणिपूर, Maṇipūra): Ram (रं)
Health Note: Χρησιμοποιήστε το με σύνεση. (Μερικές σταγόνες αρκούν, ώστε να έχετε το επιθυμητό ενεργειακό αποτέλεσμα)

- Επίσης, το ενεργειακό λάδι, Manipura Soli Dharma (मणिपूर सोली धर्म) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρή ποσότητα, για την επάλειψη των ξύλινων επιφανειών των επίπλων ενός χώρου, ώστε να διαχυθεί η ευεργετική ενέργεια και το ιδιαίτερο άρωμα του, στην ατμόσφαιρα.
Διατηρήστε το, μέσα στο κουτί του, σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Health
Note: Κρατήστε το, μακριά από παιδιά και ζώα.